Предложение за Никулденската трапеза

04 Dec

Предложение за Никулденската трапеза

Риба кебап в гювечета
Продукти: филе от риба 700г, растително масло 150г /3/4 ч.ч./, праз лук 500г /4-5 стръка/, червени домати 300г /4-5бр./, яйца 2бр., кисело мляко 50г /1/4ч.ч./, магданоз ½ връзка, мариновани червени пиперки 5бр., бяло вино 200мл /1ч.ч./, кашкавал 50г, лимон 1бр., лютиви пиперки 2-3бр., няколко зърна черен пипер и сол на вкус.
Рибата се нарязва на парчета, посолява се и се задушава в част от мазнината. Празът се нарязва на кръгчета и се задушава в останалата мазнина до омекване, след което се прибавят нарязаните на дребно домати и пиперки, виното, черният пипер и ситно нарязаният магданоз. Отгоре се слага рибата, залива се с разбитите с киселото мляко яйца и се поръсва с настъргания кашкавал. Ястието се пече, докато остане на мазнина. Поднася се с парченце лимон и лютива пиперка.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus