< Новини
Предложение за Никулденската трапеза
Събота, 04 Дек 2010 - Етнографски музей
Риба кебап в гювечета
Продукти: филе от риба 700г, растително масло 150г /3/4 ч.ч./, праз лук 500г /4-5 стръка/, червени домати 300г /4-5бр./, яйца 2бр., кисело мляко 50г /1/4ч.ч./, магданоз ½ връзка, мариновани червени пиперки 5бр., бяло вино 200мл /1ч.ч./, кашкавал 50г, лимон 1бр., лютиви пиперки 2-3бр., няколко зърна черен пипер и сол на вкус.
Рибата се нарязва на парчета, посолява се и се задушава в част от мазнината. Празът се нарязва на кръгчета и се задушава в останалата мазнина до омекване, след което се прибавят нарязаните на дребно домати и пиперки, виното, черният пипер и ситно нарязаният магданоз. Отгоре се слага рибата, залива се с разбитите с киселото мляко яйца и се поръсва с настъргания кашкавал. Ястието се пече, докато остане на мазнина. Поднася се с парченце лимон и лютива пиперка.
share article on facebook share article on twitter share article on google+ share article on tumblr share article on blogger share article on reddit

comments powered by Disqus
Project Common cultural and historical heritage beyond the borders

Морската градина в Бургас

Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions

Правна кантора ИВАНОВА И СЪДРУЖИЕ






Praktiker BG

ПОСЕТЕТЕ НИ


АРХЕОЛОГИЧЕСКА ЕКСПОЗИЦИЯ, 8000 Бургас, ул. Алеко Богориди 21
ЕТНОГРАФСКА ЕКСПОЗИЦИЯ, 8000 Бургас, ул. Славянска 69
ИСТОРИЧЕСКА ЕКСПОЗИЦИЯ, 8000 Бургас, ул. Лермонтов 31
ПРИРОДОНАУЧНА ЕКСПОЗИЦИЯ, 8000 Бургас, ул. Фотинов 30

КОНТАКТИ & РАБОТНО ВРЕМЕ


+359 (0)56 820 344
main@burgasmuseums.bg

Вторник - Събота от 09:00-17:00
Почивни: Неделя и понеделник

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

facebook twitter google+ youtube
Web Development @ OverHertz Ltd © 2009-2017, Регионален исторически музей Бургас. Всички права запазени.