#MuseumSelfieBurgas след селфи в полет над Земята

14 Apr

#MuseumSelfieBurgas след селфи в полет над Земята

В Историческата експозиция на РИМ Бургас бе представена сбирката "Българска космическа слава". Част от нея са оригиналният скафандър на българския космонавт Александър Александров и копие на първия спътник, изстрелян в космоса.

Официални гости на откриването бяха народният представител и зам.-председател на Комисията по култура в НС Диана Саватева, зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, зам.-кметът на Община Омуртаг Юнал Османов, директорът на Историческия музей в Омуртаг Мирослав Тошев и учениците - доброволци към Историческата експозиция.
Те бяха първите, които успяха да си направят селфи с космическите експонати. В Бургас за първи път те са подредени в специална арт-инсталацията, представяща полет над Земята.

Най-добрите 3 селфита, които ни изпратите ще получат награда от нас - безплатен едногодишен абонамент за експозициите на РИМ-Бургас. За да участвате, заповядайте от вторник до петък, от 9.00 до 17.00 часа в Историческия музей (ул. Лемонтов 31), носете селфи стик и смартфон, тагнете Регионален исторически музей Бургас и добавете хаштаг #MuseumSelfie и #MuseumSelfieBurgas, когато го споделите в социалните мрежи.

Сбирката "Българската космическа слава" ще остане в Бургас до 1 юни.

<module="album" id="298" width="810" height="600" cell_height="150" cols="4" image_crop="1" crop_color="0,0,0">

Тагове:селфи, #MuseumSelfieBurgas, Космос, Александър Александров

Comments

comments powered by Disqus