Работна среща на тема: „ГОРСКИ ЕКОСИСТЕМИ – ГЛОБАЛНИ КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ – ЕКОСИСТЕМНИ УСЛУГИ”

  • Начало
  • Новини
  • Работна среща на тема: „ГОРСКИ ЕКОСИСТЕМИ – ГЛОБАЛНИ КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ – ЕКОСИСТЕМНИ УСЛУГИ”
31 May

Работна среща на тема: „ГОРСКИ ЕКОСИСТЕМИ – ГЛОБАЛНИ КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ – ЕКОСИСТЕМНИ УСЛУГИ”

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

на 2 юни 2014г., от 10:00 до 16:00 часа, в Конферентна зала 2 на Бургаски Свободен Университет, ще се проведе Работна среща на тема
„ГОРСКИ ЕКОСИСТЕМИ–ГЛОБАЛНИ КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ–ЕКОСИСТЕМНИ УСЛУГИ”.

Срещата е организирана от Институт по Биоразнообразие и екосистемни изследвания – БАН, Дирекция на Природен парк „Странджа” към Изпълнителна агенция по горите и Регионален Исторически Музей - Бургас, със съдействието на WWF - България и Бургаски Свободен Университет.

[url=http://www.burgasmuseums.bg/uploads/old/pdfs/Programa%20workshop%20SJ%20_02_06_2014.pdf]Изтегли Програма на Работната среща >>[/url]

Пресконференцията за журналисти ще се проведе на 02 юни /понеделник/ от 12:20 до 13:00 ч. в Бургаски Свободен Университет, Конферентна зала 2.

Във фокуса на срещата ще бъдат Екосистемните услуги и горските ресурси в светлината устойчивото им използване, връзката с културно историческото наследство и развитието на системата за отдих и туризъм, същността и ролята на старите гори и ролята на ПП „Странджа“ за съхранението и устойчивото ползване на природните ресурси. Един от акцентите в срещата ще бъде чуждестранното участие – проф. Павел Кудлин от Чешката академия на науките, който ще представи рамка за оценка на взаимодействието между обществото и околната среда и практически резултати от прилагането й.

В резултат от срещата се очаква да се формира работеща платформа за диалог между заинтересованите страни, свързани с управлението, опазването и устойчивото ползване на горските екосистеми на територията на ПП „Странджа”. Ще се набележат бъдещите участници за разширяване на платформата.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus