4 октомври – Световен ден за защита на животните

30 Sep

4 октомври – Световен ден за защита на животните


[img left]http://www.burgasmuseums.bg/uploads/old/images/nathis/World-Animal-Day-logo.jpg[/img]Със специално тържество в Природонаучния музей Бургас ще бъде отбелязан Световен ден за защита на животните – 4 октомври. То ще е на тема „В света на дивите животни” и в него ще вземат участие децата от ЦДГ 10 „Слънце” – Бургас. Тържеството ще се проведе на 3.10.2014 г., петък, от 10:00 ч в Природонаучния музей на ул. „К.Фотинов” 30. Любопитни факти, рисунки, фотографии, игри на тема „В кой континент живея?” и др., ще обогатят знанията на децата за дивите животни у нас и по света.

Световният ден за защита на животните се чества на католическия празник Ден на Св.Франциск, покровител на животните. Решение за отбелязването му е взето още през далечната 1931 г. на Международния конгрес на привържениците на Движението за защита на природата във Флоренция, Италия.
Целта на този международен празник е да привлече вниманието на световната общественост към необходимостта от опазване на средата, която обитават животните, както и повишаване на активността и ангажиментите в тяхна защита.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus