Изложба с модели на различни черноморски обитатели вече може да се разгледа в Природонаучната експозиция на РИМ Бургас

  • Начало
  • Новини
  • Изложба с модели на различни черноморски обитатели вече може да се разгледа в Природонаучната експозиция на РИМ Бургас
10 Aug

Изложба с модели на различни черноморски обитатели вече може да се разгледа в Природонаучната експозиция на РИМ Бургас



Едни от най-атрактивните черноморски обитатели – двата вида медузи, зарган, скорпид, калкан и др. може да се разгледат в Природонаучната експозиция на РИМ Бургас, представени по един по различен начин. Изложбата включва 10 триизмерни модела на риби, делфини и медузи. Те представят не само характерните белези на тези черноморски обитатели, но са направени и в техните реални размери. Макар и само за кратко по време на откриването на изложбата, посетителите имаха възможност да научат и за друг интересен вид – белошипата ветрушка, представена също с 3Д модели, част от проект „Живот за белошипата ветрушка“ LIFE19 NAT/BG/001017.



Инсталацията е част от проект BSB142 BioLearn „Екологично съзнание и поведение за спиране на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн“, финансиран от Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Черноморски басейн 2014-2020“ и изпълняван от СНЦ Зелени Балкани. Тя ще може да се разгледа в залата на Природонаучната експозиция на ул. К. Фотинов 30 до края на лятото.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus