20 януари е Ден на музейното селфи

20 Jan

20 януари е Ден на музейното селфи

Едва ли има някой в наше време, който поне веднъж не си е правил "селфи" снимка с телефон или фотоапарат. Тези снимки са най-често свързани със социалните мрежи, като на тях може да бъде само снимащият се или той заедно с придружаваща го група хора, които също да хване в кадър.
Първото селфи е направено от химика и металург Робърт Корнелиус през далечната 1839 година, която се счита и за най-ранния запазен американски портрет. Дукесата Анастасия Николаевна пък била една от първите тийнейджърки направили си селфи.

Това е само предисторията на днешния 20 януари, който от миналата година е обявен за Ден на музейното селфи. За да се включите в него 1. вие е нужен вашият телефон или фотоапарат (за напредналите), 2. да стигнете до музей или галерия, където да си направите селфи и 3. да го качите в социалните мрежи с хаштаг #MuseumSelfie Day.

Инициативата започва от блогъра Мар Диксън през 2014 г., докато посещава музеите в Лондон с малката си дъщеря. "Направили сте си тази снимка, и ще я помните" заедно с мястото, което сте посетили, казва Диксън.
Това е един лесен и ефективен начин да популяризирате музея!
За да се включите, трябва само да маркирате вашите Facebook, Twitter и Instagram снимки с хаштага #MuseumSelfie.


<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus