Димитър Недев получи награда за постижения в археологията

  • Начало
  • Новини
  • Димитър Недев получи награда за постижения в археологията
27 May

Димитър Недев получи награда за постижения в археологията

Директорът на културния институт в Созопол Димитър Недев получи награда за постижения в българската археологията. Той бе отличен за дългогодишните му проучвания на древната Аполония Понтика (Созопол). [shrink]
Повече от 25 години Митко, както го наричат колегите му, целогодишно ръководи и участва в археологически разкопки на старините в и около Созопол.

По традиция с раздаването на награди стартира годишната национална археологическа конференция. Тази година тя се провежда за 54-ата път с домакин Гоце Делчев.

Археологическият форум бе открит от кмета на общината Владимир Москов. На церемонията присъства зам.-министърът на културата доцент д-р Бони Петрунова, която лично връчи годишните призове на Министерството на културата за постижения в археологическата наука.

За цялостен принос плакет - реплика на грифона от Преславското съкровище, получи директорът на Националния археологически институт с музей към БАН доцент д-р Маргарита Ваклинова.
Доц. д-р Мария Рео получи приз за принос в популяризирането на археологическото наследство на България. За принос в развитието на археологическата наука бяха отличени с грамоти проф. Ивелин Кулев, проф. Мери Ковачева и доц. Евгения Генчева.

В работата на конференцията участват 130 учени от 30 институции - 24 национални, регионални и общински музеи, три института на БАН и три университета.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus