Покана за публична лекция и откриване на изложба "Кирило-Методиевската идея в православното християнство"

  • Начало
  • Новини
  • Покана за публична лекция и откриване на изложба "Кирило-Методиевската идея в православното християнство"
17 Sep

Покана за публична лекция и откриване на изложба "Кирило-Методиевската идея в православното християнство"Регионален исторически музей Бургас и Регионален академичен център – Бургас Ви канят на 20 септември 2016 г., /вторник/ от 16:30 ч., в Историческия музей (ул. Лермонтов 31), да участвате в открита лекция на гл. ас. д-р Ивета Рашева от Кирило-Методиевския научен център към Българската академия на науките (КМНЦ).
В 17:30 ч. ще бъде официално открита гостуващата изложба „Кирило-Методиевската идея в православното християнство”. Тя е подготвена и изработена от КМНЦ по време на научната конференция на същата тема, проведена в рамките на Интерпарламентарната асамблея по православие в Народното събрание на Република България. Състои се от 12 големи платна, които визират връзката на източното православие с Кирило-Методиевото дело през вековете.

Изложбата гостува в Бургас по покана на Регионален академичен център Бургас за Европейските дни на наследството, допълвайки най-новата постоянна експозиция на РИМ Бургас – „Стената на буквите“.

Тагове:християнство, Регионален академичен център, Кирило-Методиевския научен център, изложба, БАН

Comments

comments powered by Disqus