РИМ-Бургас и Сдружение "Черноморска Странджа" подписаха договор за сътрудничество

  • Начало
  • Новини
  • РИМ-Бургас и Сдружение "Черноморска Странджа" подписаха договор за сътрудничество
03 Nov

РИМ-Бургас и Сдружение "Черноморска Странджа" подписаха договор за сътрудничество

Поради усложнената епидемична обстановка, традиционната годишна кръгла маса в гр. Ахтопол, организирана от сдружение „Черноморска Странджа“ и посветена на културното наследство на Странджа, се състоя в ограничен състав. Присъстваха инж. Петър Кънев, председател на сдружението, и д-р Милен Николов, директор на РИМ–Бургас. Беше направен преглед на осъществените археологически разкопки по южното Черноморие през 2020 г., както и постигнатите резултати. Обсъдени бяха и перспективите за осъществяване на археологически и исторически проучвания в региона на Странджа през 2021 г. в условията на пандемия.

В края на срещата беше подписан Договор за сътрудничество и съвместна дейност между сдружение „Черноморска Странджа“ и Регионален исторически музей - Бургас, в съответствие с нормативните документи в областта на културното наследство. Планират се осъществяването на общи проекти в областта на научната издателска дейност, общи изложби и популяризиране на културното наследство на Странджа.

Срещата се проведе под патронажа на Вълчо Чолаков – Областен управител на област Бургас, и доц. д-р Бони Петрунова, директор на Национален исторически музей – София.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus