Състезание за купата на Природонаучия музей 2016

03 May

Състезание за купата на Природонаучия музей 2016

Тази година Бургаският музей ще връчи за пети път Купата на Природонаучния музей. Състезанието ще се състои като част от Седмицата на Европа в партньорство с Областния информационен център – Бургас. Основната тема, по която учениците ще мерят знания този май, е „Миграцията при птиците“.
Природонаучният музей вече е разработил правилата и регламента на състезанието. Всяко училище ще има право на един отбор. За място на провеждане на състезание сме избрали Сцена Охлюва в Морската градина от 10:30 часа на 14 май 2016 г. (събота).
Първата част на състезанието е теоретична. Отборите ще разполагат с половин час, за да отговарят на въпроси по темата. Следва практична част, в която отборите ще трябва да открият мигриращи видове птици, които се срещат в Морската градина. За ориентир на участниците ще служат поставените информационни табели, а откритите видове ще носят различен брой точки, според това дали са често срещани и лесни за разпознаване. Ще спечели отборът открил най-много видове и съответно събрал най-много точки.

file: РЕГЛАМЕНТ >>

Тагове:състезание, птици, миграция, оиц бургас

Comments

comments powered by Disqus