Тропическите пеперуди ще ви очакват от 3 юли в експоцентър Флора

  • Начало
  • Новини
  • Тропическите пеперуди ще ви очакват от 3 юли в експоцентър Флора
30 Jun

Тропическите пеперуди ще ви очакват от 3 юли в експоцентър Флора

За поредна година едни от най-красивите пеперуди в света ще бъдат показани в Бургас. Изложбата се открива в 11.00 часа на 3 юли 2017 г., понеделник в кръглата зала на експоцентър "Флора" и ще остане там до края на месец август с работно време - всеки ден от 9.00 до 20.00 часа. Организатори на изложбата са Регионалният исторически музей Бургас и Община Бургас.

Изложбената зала ще бъде превърната в тропическо кътче, където пеперудите ще летят свободно. Температурата и влажността на въздуха в помещението ще се поддържат на необходимите нива, за да се пресъздаде естествената среда на живот на пеперудите.

Първите какавиди на впечатляващите видове вече пристигнаха във "Флората". Новият момент тази година е, че всяка седмица ще пристигат и различни видове нощни пеперуди.

Специалистите от Природонаучния музей са подготвили специална книжка в пълноцветен печат, в която всеки може да научи повече за живота на красивите насекоми. Озаглавена е "За пеперудите накратко" и ще се продава на цена от 4 лева на място в експоцентър "Флора".

Отбележете уникалната изложба като задължителна спирка в летните си приключения и не пропускайте възможността да запечатате в снимка срещата с прекрасните видове!

Тагове:пеперуди, експоцентър флора

Comments

comments powered by Disqus