Успешен старт на дарителска кампания "Есен-2014" на Бургаския музей

  • Начало
  • Новини
  • Успешен старт на дарителска кампания "Есен-2014" на Бургаския музей
11 Nov

Успешен старт на дарителска кампания "Есен-2014" на Бургаския музей

Във връзка със стартиралата наскоро дарителска кампания „Есен 2014”, Регионалният исторически музей Бургас с удоволствие съобщава, че вече са факт първите получени дарения.

Търговска верига „ЗОРА” дари на Природонаучната и Историческата експозиция към РИМ Бургас два телевизора 40” LED LCD Finlux. Те ще бъдат целево използвани за нуждите на двете експозиции, като ще осъвременят облика им и ще създадат нови възможности за прожекции и презентации. В Природонаучния музей ежеседмично се провеждат беседи и презентации на ученици от бургаските училища, а всяка есен се провежда фестивал на филми с екологична и природозащитна насоченост за бургаската общественост. Всеки четвъртък техниката ще може да се ползва и за обучението на младите природозащитници от еко-клуб „Вая” към музея.

Вторият телевизор ще стане част от новата постоянна експозиция за историята на Бургас и неговите жители през вековете, която ще бъде официално открита в Историческия музей (ул. Лермонтов 31) на 6 декември 2014 г. – Никулден.

Екипът на музея оценява високо жеста и направеното дарение и благодари на своите спомосъществуватели от Търговска верига „ЗОРА”, като се надява и на бъдещо ползотворно сътрудничество.

Настоящата дарителска кампанията на РИМ Бургас ще продължи до края на календарната 2014 г., като екипът на музея приканва всички, които имат желание и възможност да подпомогнат музейното дело в Бургас. По този начин могат да се ползват и данъчни облекчения, като подробна информация за тях и начините за предоставяне на дарения може да бъде намерена на страницата на музея в раздел „Стани наш дарител”.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus